Nyitvatartási idő : Hétfő - Péntek: 8:00-16:30
  
Telefon : 1/450-3333, 20/450-3333, 30/450-3333

Mi történik Önnel a szürkehályog műtét előtti vizsgálat során?

Mi történik Önnel a szürkehályog műtét előtti vizsgálat során?

Ha valakinek homályos látása kezd kialakulni, vagy más gyanújele mutatkozik, hogy kezdődő szürkehályog betegsége van, minél hamarabb átfogó szemészeti vizsgálat javasolt. A szürkehályog műtét előtti szemvizsgálat egyértelműen eldönti, hogy a betegség fennáll-e, és ha igen, milyen stádiumban van.

Eközben a szemészorvos arról is tájékozódik, hogy a páciensnél nem áll-e fenn bármilyen más szemészeti rendellenesség. Ez azért is fontos, mert például azoknál a pácienseknél, akiknél valamely az ideghártyát érintő rendellenesség is van, az akár a szürkehályog kezelésére is hatással lehet.

Az orvosi vizsgálat során a vizsgálatot végző szakorvos tájékozódik arról, hogy pontosan milyen tünetek jelentkeztek a páciensnél és ezek hogyan befolyásolják a mindennapi életet.

A látásélességet az olvasótábla segítségével állapítjuk meg. Annak érdekében, hogy pontos képet kapjunk a szemfenékről és a szemlencse állapotáról szemcseppek segítségével kitágítjuk a pupillát is.

A legfontosabb annak megállapítása, hogy a betegség már műtétre szorul-e, vagy még érdemes addig várni, amíg a tünetek számottevően megnehezítik a mindennapi életet. Sok esetben a páciensek már akkor szürkehályog műtétre kerülnek, ha az autóvezetés nehezítetté válik számukra, bár – annak aki nem vezet – mindennapi munkájához még kielégítő lehet az aktuális látása.

Korábban csak az idősült ( érett ) szürkehályog került műtétre, így előfordult, hogy a pácienseknek a műtét időpontjára már meglehetősen beszűkült a látásuk. A korszerű katarakta sebészetnek köszönhetően azonban ma már általában nem szükséges idáig várni, a beteg szemlencsét már viszonylag korai fázisban el lehet műtétileg távolítani.

Nincs altatás, injekció, csak gyors gyógyulás és éles látás

Nincs altatás, injekció, csak gyors gyógyulás és éles látás

Jelentkezzen most és örökre felejtse el a szürkehályogot.


Jelentkezem a vizsgálatra